Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>
30 maart 2004
*/ ?>
D-Reizen stunt met reisverzekeringen

Goedkope annulerings- en reisverzekeringen zijn het nieuwste wapen in de strijd om de vakantieganger. Bij D-Reizen kunnen reizigers zich tijdelijk voor
5 euro verzekeren.
Lees verder...

01 maart 2004 */ ?>
Garantie op het vliegticket voor reizigers

Vanuit ons land is er voor het eerst nu ook een reisgarantie voor reizigers die alleen een vliegticket boeken en geen geheel verzorgde vliegvakantiereis. Zo ben je niet meer de dupe als lang van te voren geboekte vluchten niet uitgevoerd kunnen worden, door bijvoorbeeld faillissementen.


Lees verder...

Wintersporters maken minder brokken

Dit seizoen valt het toch mee met het aantal ongevallen op wintersport, aldus de ANWB, ondanks dat er in het weekeinde twee Nederlandse snowboarders te pletter vielen.


Lees verder...

29 januari 2004 */ ?>
Neckerman Reizen best bezocht

Reissites: ANWB grootste; Neckermann best bezocht:

De ANWB, Locatienet en de NS hebben het hoogste bereik onder internetters, maar de site van Neckerman Reizen (Thomas Cook) weet bezoekers het meest te boeien.


Lees verder...

14 januari 2004 */ ?>
OAD Reizen - Record aantal bekroningen

Reisorganisator Oad Reizen is door de gezamenlijke Nederlandse reisbranche uitgeroepen tot beste allround touroperator, de meest prestigieuze award in de reiswereld.
Lees verder...

24 juli 2003 */ ?>
Eiffel Tower reopens after fire

PARIS, France -- The Eiffel Tower has reopened after an electrical fire broke out the night before near the top of the popular tourist landmark, forcing thousands of people to be evacuated.


Lees verder...

Kind mag alleen met eigen paspoort VS in

Kinderen hebben straks een eigen paspoort nodig om naar de VS te kunnen reizen. Dat is het gevolg van de strengere eisen die de VS stellen aan toeristen en zakenreizigers uit landen waarvoor geen visumplicht geldt. Kinderen onder 16 jaar staan nu vaak bij hun Nederlandse ouders in het paspoort, maar dat mag vanaf 1 oktober niet meer, aldus Lisa Piascik van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken.
Lees verder...

16 juli 2003 */ ?>
Actie tegen 'foute' souvenirs

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een voorlichtingsactie over 'foute' souvenirs gestart op Schiphol. Met een monument, een souvenirkraam en folders informeert het WNF de komende maanden over wat er op de verschillende vakantiebestemmingen te koop is en wat je beter niet mee kan nemen.
Lees verder...

26 juni 2003 */ ?>
Nieuwe regels voor reizen naar VS

Nederlanders die naar de Verenigde Staten willen, moeten vanaf 1 oktober rekening houden met nieuwe regels. Zo kunnen baby's en andere kinderen niet langer zomaar meereizen op het paspoort van hun ouders. Iedere Nederlander die geen modern paspoort heeft, moet voortaan beschikken over een visum om de VS binnen te komen.

Lees verder...

Sars-vrij Peking viert feest

AMSTERDAM - Het Chinese ministerie van Cultuur kondigde gisteren aan een concert te organiseren bij de Chinese Muur om de geslaagde 'strijd van het Chinese volk tegen sars' te vieren nu de Wereldgezondheidsorgansiatie het negatieve reisadvies heeft ingetrokken.


Lees verder...

06 juni 2003 */ ?>
SARS-besmetting nihil in vliegtuig

AMSTERDAM - De kans op overdracht van SARS in een vliegtuig is minimaal. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek betreft het controleren en voorkomen van de epidemie. Het onderzoekscentrum meldt bovendien dat uitbarstingen van de fatale ziekte aan het afnemen zijn in de meeste landen.
Lees verder...

30 mei 2003 */ ?>
Einde van Concordetijdperk

AMSTERDAM - 31 Mei om kwart voor zes landt voor de laatste keer een Concorde van Air France in Parijs. De Franse luchtvaartmaatschappij houdt na 27 jaar op met de exploitatie van haar vijf legendarische, maar bejaarde supersonische toestellen. In oktober stopt ook British Airways het gebruik van Concordes. De belangstelling voor de vluchten is te klein en de kosten te groot.
Lees verder...

22 mei 2003 */ ?>
ANWB reikt blauwe vlaggen uit

KERKDRIEL - De ANWB heeft aan twaalf stranden en zesendertig jachthavens een Blauwe Vlag uitgereikt. Dat is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en havens die veilig en schoon zijn. Zes stranden in Noord-Holland en twee in Zuid-Holland krijgen dit jaar geen vlag.
Lees verder...

13 mei 2003 */ ?>
Jongeren moeten wijzer op reis

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is maandag met een promotiecampagne begonnen om jongeren zich beter te laten voorbereiden op een buitenlandse reis. Via het uitdelen van T-shirts wil het departement jongeren tussen de 18 en 24 jaar attent maken op de website `wijsopreis.nl`, waar allerlei praktische reistips te vinden zijn.
Lees verder...

12 mei 2003 */ ?>
Mogelijk staking in Frankrijk

AMSTERDAM - Het vliegverkeer boven Frankrijk dreigt dinsdag 13 mei ernstig ontregeld te worden door een 24 uur-staking. Ook treinreizigers en reizigers die van het openbaar vervoer in Parijs gebruik willen maken, krijgen mogelijk te maken met vertraging. Het is nog onzeker of de acties daadwerkelijk doorgaan.
Lees verder...

10 mei 2003 */ ?>
Verkeersboete overal in Europa geïnd

BRUSSEL - Reizigers kunnen vanaf eind 2004 niet langer ontsnappen aan verkeersboetes in andere Europese lidstaten. De EU-ministers van Justitie hebben in Brussel overeenstemming bereikt over het innen van boetes vanaf 70 euro. Het geld blijft daarbij wel in het land waar de overtreding is begaan.


Lees verder...

08 mei 2003 */ ?>
Nieuwe reisadviezen tegen SARS

GENEVE/PEKING - Nadat de vijfhonderdste SARS-dode was geregistreerd heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de waarschuwingen tegen reizen in China en Taiwan uitgebreid. De directeur van de afdeling infectieziekten bij de WHO, David Heymann zei dat donderdag in Genève.
Lees verder...

02 mei 2003 */ ?>
Rotterdam - Milaan: nieuwe BudgetAir bestemming!

Vanaf 1 mei  is er een nieuwe BudgetAir bestemming toegevoegd aan het netwerk:MILAAN  vanaf Rotterdam!
Het vanaf tarief is o.b.v. enkele reis € 69,-- p.p./retour € 138,- p.p.
Lees verder...

01 mei 2003 */ ?>
Reizen voor alleenstaanden veel te duur

De Consumentenbond vindt dat reisorganisaties 'niet bepaald prijsvriendelijk zijn' voor soloreizigers. In de Reisgids van deze maand noemt de bond de eenpersoonstoeslagen 'schrikbarend hoog'. Volgens de bond geven de reisorganisaties 'nogal gemakzuchtig' de hoteleigenaars de schuld van de hoge toeslagen.


Lees verder...

Canada neemt strengere SARS-maatregelen

TORONTO - Canada neemt strengere maatregelen om de verspreiding van de besmettelijke longaandoening SARS tegen te gaan. Passagiers die op de luchthavens van Toronto en Vancouver aankomen, moeten een vragenformulier over hun gezondheid invullen voordat ze verder mogen. Ook komen er binnenkort infraroodcamera's die controleren of mensen koorts hebben.
Lees verder...

Spanje profiteert van crisis om Irak

DE MEERN - Spanje profiteert als zomerse vliegbestemming van de onzekerheid waarin Turkije verkeerde tijdens de Irak-oorlog. Het aantal boekingen voor zonvakanties van Nederlanders naar Spanje is tot half april met 2 procent gestegen, dat naar Turkije is 19 procent gedaald vergeleken met vorig jaar.
Lees verder...

28 april 2003 */ ?>
ANVR negatief reisadvies Toronto-stad

Op basis van de informatie en de adviezen van de
Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de positieve signalen van de ANVR partners ter plaatse, heeft het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen besloten, in verband met de virusziekte SARS, een negatief reisadvies af te geven voor Toronto-stad (Canada). De Canadese autoriteiten hebben inmiddels scherpe oppositie genomen tegen het WHO-advies.
Lees verder...

Ruim 650 kinderuitstapjes

LEIDERDORP - Onderwijzeres Karin Mol uit Leiderdorp heeft een cd-rom 'Uit met kinderen' uitgebracht met ruim 650 dagjes uit voor kinderen. Er kan worden gezocht op onder meer leeftijd, tarief en postcode, maar ook op soort zoals dierentuinen, vliegtuigen, speeltuinen, musea en botenverhuur.
Lees verder...

KLM vliegt minder op 'SARS-gebieden'

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM vermindert het aantal vluchten naar het Verre Oosten in verband met de longziekte SARS. Ook wordt vaker een kleiner vliegtuig ingezet. Dat heeft de KLM vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder...

Sars zaait paniek in Peking

AMSTERDAM - Angst voor sars heeft in Peking alle stoppen doen doorslaan. Gisteren besloot de Chinese hoofdstad met onmiddellijke ingang alle theaters, bioscopen, internetcafés en andere amusementsplekken te sluiten om de verspreiding van de longaandoening tegen te houden.
Lees verder...

*/ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
Links


Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>