Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

30 mei 2003
*/ ?>
Geen tijd je visum te regelen?

Het verkrijgen van  een visum kan lastig zijn en zéér veel tijd in beslag nemen. Tegenwoordig kan je via het internet je visum laten regelen.
Lees verder...

Vakantievoordeel door teruggave BTW

SCHIPHOL - Vakantiegangers ontdekken meer en meer een nieuwe sport: het terughalen van betaalde BTW op vakantieaankopen. In het ene vakantieland wordt die mogelijkheid aangeprezen, in andere oorden is zij een goed bewaard geheim.
Lees verder...

Einde van Concordetijdperk

AMSTERDAM - 31 Mei om kwart voor zes landt voor de laatste keer een Concorde van Air France in Parijs. De Franse luchtvaartmaatschappij houdt na 27 jaar op met de exploitatie van haar vijf legendarische, maar bejaarde supersonische toestellen. In oktober stopt ook British Airways het gebruik van Concordes. De belangstelling voor de vluchten is te klein en de kosten te groot.
Lees verder...

22 mei 2003
*/ ?>
ANWB reikt blauwe vlaggen uit

KERKDRIEL - De ANWB heeft aan twaalf stranden en zesendertig jachthavens een Blauwe Vlag uitgereikt. Dat is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en havens die veilig en schoon zijn. Zes stranden in Noord-Holland en twee in Zuid-Holland krijgen dit jaar geen vlag.
Lees verder...

18 mei 2003 */ ?>
Eerste Travel DeLuxe beurs

AMSTERDAM - Van 25 t/m 28 september 2003 vindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam de eerste editie van Travel Deluxe plaats. Hier vindt men informatie over exclusieve bestemmingen, comfortabele reisservices en luxe reisaccessoires.
Lees verder...

15 mei 2003 */ ?>
Vliegtuigvoedsel

Internet is bij uitstek de plek om je voor te bereiden op vakantie. Talloze websites geven informatie over allerhande zaken voor reizigers. Maar heb je ooit stil gestaan bij het eten aan boord? Iedereen die ooit heeft gevlogen kent de kartonnen kipfilet, de bikkelharde broodjes en de smaakloze rijst. Wie nu alvast wil kijken kan online kijken wat er op het (kartonnen) bordje wordt voorgeschoteld. Naast foto’s zijn er ongezouten meningen van reizigers te lezen. Eet smakelijk!


Lees verder...

Duiken naar de verdronken dorpen in het Brokopondo-stuwmeer

Het Brokopondo-stuwmeer blijkt achteraf nutteloos en heeft met zijn gigantische omvang voor veel leed gezorgd onder het volk van Suriname. Maar nu het er toch is kun je er maar beter het beste van maken. Een toeristische attractie dus, voor duikliefhebbers met een zwak voor de jungle.
Lees verder...

13 mei 2003 */ ?>
Jongeren moeten wijzer op reis

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is maandag met een promotiecampagne begonnen om jongeren zich beter te laten voorbereiden op een buitenlandse reis. Via het uitdelen van T-shirts wil het departement jongeren tussen de 18 en 24 jaar attent maken op de website `wijsopreis.nl`, waar allerlei praktische reistips te vinden zijn.
Lees verder...

12 mei 2003 */ ?>
De meest gestele vragen over Sars

Het risico om SARS te krijgen is vrij gering. Besmetting is alleen mogelijk bij nauw contact (zoals bij het verzorgen van of samenleven met een patiënt). Men gaat er vanuit dat verspreiding plaatsvindt via druppeltjes door de lucht (hoesten). SARS kan niet worden verspreid via pakketjes of goederen uit de gebieden waar de ziekte zich verspreidt. Gezondheidsmedewerkers en familieleden van SARS-patiënten vormen dan ook de grootste risicogroep.
Lees verder...

Mogelijk staking in Frankrijk

AMSTERDAM - Het vliegverkeer boven Frankrijk dreigt dinsdag 13 mei ernstig ontregeld te worden door een 24 uur-staking. Ook treinreizigers en reizigers die van het openbaar vervoer in Parijs gebruik willen maken, krijgen mogelijk te maken met vertraging. Het is nog onzeker of de acties daadwerkelijk doorgaan.
Lees verder...

10 mei 2003 */ ?>
Verkeersboete overal in Europa geïnd

BRUSSEL - Reizigers kunnen vanaf eind 2004 niet langer ontsnappen aan verkeersboetes in andere Europese lidstaten. De EU-ministers van Justitie hebben in Brussel overeenstemming bereikt over het innen van boetes vanaf 70 euro. Het geld blijft daarbij wel in het land waar de overtreding is begaan.


Lees verder...

08 mei 2003 */ ?>
Nieuwe reisadviezen tegen SARS

GENEVE/PEKING - Nadat de vijfhonderdste SARS-dode was geregistreerd heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de waarschuwingen tegen reizen in China en Taiwan uitgebreid. De directeur van de afdeling infectieziekten bij de WHO, David Heymann zei dat donderdag in Genève.
Lees verder...

07 mei 2003 */ ?>
Last Minute Egypte

Hotel Crown Plaza Resort ***** in Sharm el Sheikh
v.a. € 539,-
halfpension, 8 dagen, 2pk, bad, balkon, airco
vertrek in mei en juni
Lees verder...

Tunesie

Hotel Rosa Beach **** in Monastir v.a. € 369,-
8 dagen, halfpension, 2pk, bad, balkon, airco
Vertrek mei en juni


Lees verder...

02 mei 2003 */ ?>
Rotterdam is een Wereldstad!

Rotterdam biedt u volop mogelijkheden om uw vrije tijd door te brengen! Diergaarde Blijdorp, Spido en de Euromast klinken u waarschijnlijk bekend in de oren. Maar Rotterdam heeft meer!
Lees verder...

Rotterdam - Milaan: nieuwe BudgetAir bestemming!

Vanaf 1 mei  is er een nieuwe BudgetAir bestemming toegevoegd aan het netwerk:MILAAN  vanaf Rotterdam!
Het vanaf tarief is o.b.v. enkele reis € 69,-- p.p./retour € 138,- p.p.
Lees verder...

Salou, maar dan anders

Natuurlijk: zon, zee en strand zijn de grote trekpleisters van Salou. Maar deze Spaanse stad heeft ook Universal Studio’s Port Aventura. Jaarlijks gaan ruim drie miljoen mensen naar dit attractiepark.Lees verder...

01 mei 2003 */ ?>
Ik ga op vakantie, en ik neem ...

Elke keer hetzelfde liedje als je op vakantie gaat: wat ben ik nu weer vergeten?
Met de ultieme bagagelijst vergeet je nooit meer wat, waar je ook heen gaat. Nu al meer dan 500 artikelen, van aansteker tot zonnebril! Het werkt heel simpel! Je klikt op een letter en je komt erachter dat je nog iets bent vergeten of speciaal voor de liefhebbers: stel je persoonlijke bagagelijst samen!
Lees verder...

Ga gezond op reis!

Elk jaar reizen ongeveer 1 miljoen reizigers naar verre oorden. Een reis naar of een verblijf in dergelijke (sub)tropische landen, maar ook in andere landen met slechte hygiënische omstandigheden zoals enkele Oost-Europese landen, kan een bedreiging voor de gezondheid zijn. 


Lees verder...

Reizen voor alleenstaanden veel te duur

De Consumentenbond vindt dat reisorganisaties 'niet bepaald prijsvriendelijk zijn' voor soloreizigers. In de Reisgids van deze maand noemt de bond de eenpersoonstoeslagen 'schrikbarend hoog'. Volgens de bond geven de reisorganisaties 'nogal gemakzuchtig' de hoteleigenaars de schuld van de hoge toeslagen.


Lees verder...

Canada neemt strengere SARS-maatregelen

TORONTO - Canada neemt strengere maatregelen om de verspreiding van de besmettelijke longaandoening SARS tegen te gaan. Passagiers die op de luchthavens van Toronto en Vancouver aankomen, moeten een vragenformulier over hun gezondheid invullen voordat ze verder mogen. Ook komen er binnenkort infraroodcamera's die controleren of mensen koorts hebben.
Lees verder...

Spanje profiteert van crisis om Irak

DE MEERN - Spanje profiteert als zomerse vliegbestemming van de onzekerheid waarin Turkije verkeerde tijdens de Irak-oorlog. Het aantal boekingen voor zonvakanties van Nederlanders naar Spanje is tot half april met 2 procent gestegen, dat naar Turkije is 19 procent gedaald vergeleken met vorig jaar.
Lees verder...

*/ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
Links


Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>