Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
28 oktober 2004
*/ ?>

Nieuwe skitreinverbinding naar zonnig en sneeuwzeker Südtirol

Comfortabel en veilig reizen, zonder files of slip. Jaarlijks gaan meer dan 1 miljoen* Nederlanders op wintersportvakantie. Veel reizigers nemen de auto om op de plek van bestemming te komen. Helaas krijgen deze reizigers veelal te maken met kilometerslange files en/of slippartijen. Dit probleem behoort vanaf nu tot het verleden, want met de 'Bergland Expres' skitrein van The Train Company, kunnen wintersporters vanaf nu ook makkelijk per trein naar de Noord-Italiaanse provincie Südtirol reizen.partijen.

De Bergland Expres vervoert vakantiegangers comfortabel en veilig naar de mooiste wintersportgebieden van Südtirol. Deze ski-nachttrein vertrekt vanuit Brussel-Zuid en rijdt rechtstreeks naar het Zuid-Tiroolse Bruneck, Gossensas, Toblach, Innichen, Olang, Franzensfeste, Welsberg en Sterzing. De trein rijdt van december 2004 t/m maart 2005. The Train Company is van plan om volgend jaar ook een opstapplaats in Amsterdam te creëren.

Bergland Expres skitrein

Weg met de onhandige sneeuwkettingen of andere ongemakken die samengaan met het vervoer over de weg. Met de Bergland Expres nachttrein kan de reis naar Südtirol comfortabel en ontspannen worden afgelegd. De trein biedt verschillende accommodaties, variërend van eenvoudig tot zeer luxueus en er zijn slaapplaatsen voor 2, 4 of 6 personen. Tijdens de reis kunt u in het compartiment tot rust komen en kijken naar de voorbij flitsende lichtjes van de steden. Of geniet in het café van de gezellige muziek onder het genot van een drankje en kleine snack. Een ideaal moment om alvast vrienden te maken!

's Avonds worden de compartimenten omgetoverd tot comfortabele bedden. Na een ontspannen nachtrust kunt u genieten van een smaakvol ontbijt. Geheid dat u heerlijk uitgerust op uw bestemming aankomt! Kinderen van 0 tot 4 jaar reizen gratis, maar krijgen dan geen zitplaats of bijbehorende service. Kinderen van 4 tot 12 jaar reizen met een korting van 35%. Huisdieren kunnen tegen een geringe vergoeding meegenomen worden.

Meer informatie over de Bergland Expres ski-nachttrein is te vinden op www.ttconline.nl. Informatie over taxi- en bustransfers kan ook op deze site gevonden worden. Boekingen via 0900-BERGLAND of 0900-237 452 63.

Wintersportvakantie in Südtirol

De Noord-Italiaanse provincie Südtirol grenst aan Oostenrijk en Zwitserland. Het grote voordeel hiervan is dat Südtirol zich aan de zuidkant van de Alpen bevindt, wat garant staat voor 300 zonnige dagen per jaar. De Zuid-Tirolers spreken zowel Duits als Italiaans. In dit gebied genieten wintersporters niet alleen van de prachtige sneeuwzekere pistes, maar ook van culinaire hoogstandjes. Südtirol heeft namelijk een uitstekende fusionkeuken: een bijzondere combinatie tussen de Italiaanse gastronomie en die van de Alpen. In Südtirol vind je geen rumoerige grootschalige après-ski, maar een gezellige  en  intieme  après-ski met uiterst gastvrije Zuid-Tirolers. De meeste Zuid-Tiroolse wintersportoorden kennen praktisch geen wachttijden en vakantiegangers hoeven niet ver te lopen voor een skitocht, want een groot aantal accommodaties bevindt zich direct aan de piste.

Er zijn vele sportieve winteractiviteiten mogelijk in Südtirol, variërend van skiën en snowboarden tot rodelen en het beklimmen van gletsjers. Südtirol wordt veelal geroemd vanwege de adembenemend mooie omgeving, waardoor wandelen, paardrijden, een tocht op een hondenslede en een sneeuwschoenentocht, absolute aanraders zijn.

Ook wintersporters die even een dagje niet willen skiën, komen volop aan hun trekken in Südtirol. Zij kunnen bijvoorbeeld genieten van de rijke Zuid-Tiroolse cultuur. Er zijn meer dan vierhonderd kastelen en burchten en vele musea, waaronder het Archeologisch Museum van Bolzano, waar de 5300 jaar oude ijsman Ötzi verblijft. Ook het indrukwekkende kasteel Trauttmansdorff in Meran is een bezoekje waard. Dit kasteel was de voormalige winterresidentie van keizerin Sisi. In Südtirol kan je genieten van ontspannende beauty- en spa-arrangementen, zoals hooi- en bloesembaden. De Belvita Alpine Wellness Resorts richten zich geheel op de specifieke spa- en beautyverwachtingen van hun vakantiegasten (www.belvita.it).

Wintersport in Südtirol is een belevenis voor iedereen, ook voor families. Kinderen krijgen geen kans om zich te vervelen. De prachtige besneeuwde natuur van dit gebied is immers al één grote speelplaats en daarnaast organiseren lokale toerismebureaus ook diverse activiteiten voor kinderen. Er zijn ook hotelketens die zich concentreren op de specifieke verwachtingen van gezinnen, zoals familiehotels (www.familienhotels.com).

Een Zuid-Tiroolse wintersportvakantie, zoals hotelovernachtingen, kan rechtstreeks geboekt worden via www.suedtirol.info of via het reisbureau. Op deze website is ook algemene informatie van de provincie te vinden.

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Nieuwe regels voor reizen naar VS
 • De Bergland Expres skitrein in Südtirol
 • Nieuwe reisadviezen tegen SARS
 • Rotterdam - Milaan: nieuwe BudgetAir bestemming!
 • Hoe naar Schiphol?
 • Actie tarief naar Paramaribo
 • Met Djed op vakantie naar Egypte
 • Aanbiedingen naar Tenerife, Milaan en Innsbruck
 • Duiken naar de verdronken dorpen in het Brokopondo-stuwmeer
 • Algarve - op vakantie & reizen naar Algarve
 • Geplaatst door MultiGids om 15:06
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>