Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
05 april 2004
*/ ?>

Winter sport in Noorwegen

Noorwegen wordt steeds populairder als wintersport bestemming en dat is niet zo verwonderlijk.
SkiŽn komt feitenlijk uit Noorwegen. Uit de Noorse taal komen dan ook de woorden Ski, Slalom en Telemark.
Voor Noren is skiŽn de bezigheid voor in de winter. Vrijwel elke familie heeft ski's en gaat regelmatig in het weekend de natuur in om bijvoorbeeld te langlaufen. Het is ook niet voor niets dat men zegt dat Noren met ski's aan worden geboren.

In Noorwegen is het 's winters donkerder dan in Nederland, maar ook hier hebben de Noren een oplossing voor bedacht. Vrijwel overal zijn een aantal van de pistes en vaak ook een paar langlauf loipes verlicht. U kunt dus ook nog doorskiŽn in de avond of vroege ochtend. In Oslo is in december en januari zo'n 6 uur daglicht. In februari en november is dit rond de 8 uur. In maart is alweer 10Ĺ uur daglicht.

Skigebieden
Noorwegen heeft erg veel mogelijkheden om lekker te gaan skiŽn, maar een aantal gebieden zijn hier in het bijzonder voor geschikt en hebben dus ook meer pistes en voorzieningen.
Hieronder enkele van de grotere:

Trysil
Dit is het grootste skigebied van Noorwegen. Trysil ligt zo'n 200 kilometer ten noordoosten van Oslo en is makkelijk bereikbaar met speciale busverbindingen.
Trysil bied veel mogelijkheden voor de wintersporter. 72 kilometer piste, 90 kilometer langlauf loipes, 25 liften, halfpipe, kinderopvang en veel meer.

Hemsedal
Dit gebied is vrij bekend in Nederland en daarom zijn hier zelfs Nederlandstalige instructeurs te vinden. Verder zijn de bergen rond Hemsedal wat ruiger dan in andere plaatsen in Noorwegen, wat voor spectaculaire afdalingen zorgt.

Geilo
Geilo heeft feitenlijk twee skigebieden, namelijk aan de twee kanten van het dal waar het plaatsje Geilo in ligt. Geilo is bekend om de goede langlauf mogelijkheden. Op de hoogvlaktes zijn zo'n 170 kilometer uitgezet en in het dal 50 kilometer.

Skei / Gausdal
Dit gebied staat bekend als de plek met de beste sneeuwzekerheid van Noorwegen. Het is ook van de oudere skigebieden, maar niet zo groot als bijvoorbeeld Trysil.

GŚlŚ
GŚlŚ heeft goede ski mogelijkheden, maar is bekender vanwege de uitstekende langlauf mogelijkheden. In de omgeving ligt voor maar liefst 800 kilometer aan gemarkeerde loipes.

Lillehammer/Hafjell
Dit is het gebied waar in 1994 de olympische winterspelen werden gehouden en de faciliteiten zijn dan ook van een hoog niveau. Lillehammer is makkelijk bereikbaar vanuit Oslo.

Meer weten? Kijk op noorwegen.org.

Zoeken op MultiGids

winter sport noorwegen
winter noorwegen
noordkaap noorwegen
reis noorwegen
wintervakantie noorwegen
langlaufen noorwegen
winter sport in noorwegen

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Winter sport in Oostenrijk
 • Noorwegen - op vakantie & reizen naar Noorwegen
 • Geplaatst door MultiGids om 17:14
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>