Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
01 maart 2004
*/ ?>

Wintersporters maken minder brokken

Dit seizoen valt het toch mee met het aantal ongevallen op wintersport, aldus de ANWB, ondanks dat er in het weekeinde twee Nederlandse snowboarders te pletter vielen.Volgens de ANWB is het aantal patiŽnten met 20 procent afgenomen en is het letsel minder gecompliceerd. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn goede sneeuwcondities en een kleiner aantal vakantiegangers in de populairste wintersportlanden: Oostenrijk en Frankrijk. "De sneeuw in de wintersportgebieden is deze winter aanzienlijk beter", aldus de ANWB. "Verse, zachte sneeuw is een stuk veiliger". Ook is er sprake van een enorme afname van gipsvluchten en ambulancevluchten.

In de Franse Alpen kwam dit weekeinde twee Nederlandse snowboarders om het leven toen ze uitgleden en op de rotsen te pletter vielen. Hoewel het idee bestaat dat veelal jonge snowboarders zich roekelozer gedragen dan skiŽrs, kan Elvia Reisverzekeringen dat niet onderbouwen, integendeel. "Die veronderstelling klopt niet. Ze vallen niet vaker of harder. Jongeren zijn flexibeler en snowboarders vallen toch op een andere manier."

Zoeken op MultiGids
Wintersport
snowboarden
wintersport Oostenrijk
wintersport Frankrijk
reisverzekeringen

Bron: telegraaf.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • KLM vliegt minder op 'SARS-gebieden'
  • Geplaatst door MultiGids om 22:01
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>