Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
08 maart 2004
*/ ?>

Griekenland - op vakantie & reizen naar Griekenland

De roemrijke geschiedenis en Griekse cultuur spreken vele eeuwen later nog steeds tot de verbeelding. Griekenland is vooral geliefd vanwege de vele idyllische eilandjes die allemaal van elkaar verschillen. Cultuur, zon, zee, strand. Het is er volop!Eilandenrijk en vasteland telt vele heuvels
Een groot deel van het vasteland bestaat uit heuvels en bergen. Hooggebergte zult u er niet aantreffen. Tussen de bergen liggen de vlakten waar tijdens de Griekse Oudheid de stadstaatjes het gebied groot aanzien gaven. De meeste rivieren staan vanwege de droogte een groot deel van het jaar droog. Behalve in het noorden, waar meestal wel water te vinden is in de rivieren.

Griekenland is bekend om de stranden, maar op veel plaatsen treft u een rotskust aan vlak langs zee. De heuvelachtige eilanden hebben vaak mooie stranden, maar ook hier zijn mooie rotskusten in overvloed.

Bakermat van de beroemde beschaving
Iedereen met enige belangstelling voor cultuurgeschiedenis komt goed aan z'n trekken. De Akropolis, de bovenstad van het oude Athene, is het bekendste voorbeeld. Ook zeker een bezoek waard zijn de heiligdommen van klassieke steden, zoals Delphi, Olympia en Eleusis. De Griekse tempels, theaters en Myceense vestingwerken imponeren nog steeds. In de Romeinse periode werd de Griekse cultuur verder uitgebouwd. De duizend jaar dat de Byzantijnse keizers regeerden, heeft veel prachtige monumenten opgeleverd. Het zijn vooral kerken en kloosters. Op eilanden ten westen van het vasteland ontdekt u de invloed van de Venetianen. 

Eten en drinken
De meeste menukaarten laten dezelfde gerechten zien. Lams- en schapenvlees, maar ook vis vormen de basis. Moussaka is een zware ovenschotel met allerlei soorten groenten en gehakt. Populaire voorgerechten zijn yoghurt met komkommer en knoflook en een Griekse salade met tomaten, uien, witte plakjes kaas, komkommer en olijven. De olijfolie wordt bijna overal voor gebruikt.

Zoeken op internet
Vakantie Griekenland
Reizen Griekenland

Meer informatie
Meer over een vakantie in griekenland kan je vinden op de reispagina van Jos en Liane.

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Fietsen in Griekenland
 • Algarve - op vakantie & reizen naar Algarve
 • Noorwegen - op vakantie & reizen naar Noorwegen
 • Turkije - op vakantie & reizen naar Turkije
 • ArgentiniŽ - op vakantie & reizen naar ArgentiniŽ
 • Frankrijk - vakantie & reizen naar Frankrijk
 • Turkije - vakantie & reizen naar Turkije
 • Spanje - vakantie & reizen naar Spanje
 • ItaliŽ - op vakantie en reizen naar ItaliŽ
 • Oostenrijk - op vakantie & reizen naar Oostenrijk
 • Geplaatst door MultiGids om 23:31
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>