Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
16 juli 2003
*/ ?>

Actie tegen 'foute' souvenirs

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een voorlichtingsactie over 'foute' souvenirs gestart op Schiphol. Met een monument, een souvenirkraam en folders informeert het WNF de komende maanden over wat er op de verschillende vakantiebestemmingen te koop is en wat je beter niet mee kan nemen.

Op het meenemen van souvenirs gemaakt van bedreigde dier- of plantensoorten staan hoge boetes. Maar nog bijna een kwart (23%) van de Nederlanders weet niet wat foute souvenirs precies zijn. En dat wat Nederlanders wel weten over 'foute' souvenirs en de regelgeving, is erg beperkt.

Daarom werkt het Wereld Natuur Fonds (WNF) werkt nauw samen met de reisbranche om reizigers zo direct mogelijk te informeren over 'foute' souvenirs. In de zomermaanden voert het WNF volop actie. De slogan "Kijken, kijken, niet kopen. Plant en dier te mooi voor een souvenir", dient mensen ertoe te bewegen geen souvenirs te kopen die zijn gemaakt van bedreigde dieren en planten.

Actie is hard nodig. De Douane op Schiphol nam in het afgelopen jaar weer duizenden beschermde dieren, planten of producten daarvan in beslag.
Meer informatie: Wereld Natuur Fonds: wfn.nl
Nederlandse Douane: belastingdienst.nl
Ministerie van Buitenlandse Zaken: minbuza.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Actie tarief naar Paramaribo
 • Nieuwe reisadviezen tegen SARS
 • Geplaatst door TravelZone om 13:39
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>