Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
06 juni 2003
*/ ?>

SARS-besmetting nihil in vliegtuig

AMSTERDAM - De kans op overdracht van SARS in een vliegtuig is minimaal. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek betreft het controleren en voorkomen van de epidemie. Het onderzoekscentrum meldt bovendien dat uitbarstingen van de fatale ziekte aan het afnemen zijn in de meeste landen.

Volgens expert Martin Cetron, is het nog te vroeg om een volledige analyse te kunnen geven van hoe SARS wordt overgedragen. Wel is duidelijk dat de kans op overdracht in vliegtuigen erg klein is. Gezondheidsexperts zijn het er bovendien over eens dat SARS wordt overdragen door intiem persoonlijk contact tussen mensen.

"SARS is een nog onbekend virus. Maar over de overdracht via luchtverkeer is al enige opheldering. De kans is erg klein, wat niet wil zeggen dat het niet voorkomt", aldus Cetron.

De internationale luchtvaartorganisatie (IATA) meldt dat er slechts vier gevallen bekend zijn waarin overdracht van SARS heeft plaatsgevonden in een vliegtuig. Daardoor hebben slechts 27 personen van de duizenden personen die aanwezig waren om en nabij de vlucht de ziekte daadwerkelijk opgelopen.

Volgens de wereldgezondheidsorganisatie moeten luchtvaartmaatschappijen nog altijd behoedzaam zijn met het toelaten van zieke mensen op hun vluchten.

Bron: De Telegraaf

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Nieuwe reisadviezen tegen SARS
 • Sars zaait paniek in Peking
 • KLM vliegt minder op 'SARS-gebieden'
 • De meest gestele vragen over Sars
 • Canada neemt strengere SARS-maatregelen
 • Sars-vrij Peking viert feest
 • Geplaatst door TravelZone om 14:46
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>