Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
30 mei 2003
*/ ?>

Vakantievoordeel door teruggave BTW

SCHIPHOL - Vakantiegangers ontdekken meer en meer een nieuwe sport: het terughalen van betaalde BTW op vakantieaankopen. In het ene vakantieland wordt die mogelijkheid aangeprezen, in andere oorden is zij een goed bewaard geheim.

Wie een paar simpele formulieren invult, kan honderden euro's terugverdienen. In tal van niet EU-landen is de BTW-teruggave officieel geregeld.
 
Global Refund in Heemstede wijst Nederlanders die buiten de EU reizen op de mogelijkheid de BTW, die zij bij aankopen betalen, terug te krijgen. Global Refund is een financiŽle dienstverlener die in 33 landen BTW-teruggave aan reizigers verzorgt. Wereldwijd werkt zij samen met 210.000 winkeliers en 700 uitbetaalkantoren.

De werkwijze is simpel: in winkels waar het taxfree-shopping vignet hangt, kan men belastingvrij winkelen. De winkelmedewerker zal een Global Refund Cheque invullen. Bij het verlaten van het land bezoekt men eerst het douanekantoor met de aankopen, Global Refund Cheques en aankoopbonnen.

De douane controleert en stempelt de documenten ter controle af. Vervolgens kan de reiziger op een uitbetaalkantoor van Global Refund meteen de restitutie contant ontvangen. Voorwaarde voor teruggave is wel dat de goederen binnen een bepaalde termijn worden geŽxporteerd.

Voor veel landen geldt een minimaal aankoopbedrag waarmee men rekening moet houden.

Voor informatie over BTW-teruggave, landen, voorwaarden en aangesloten winkeliers: www.globalrefund.com.

Bron: De Telegraaf
 

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
Geplaatst door TravelZone om 15:07
*/ ?>
*/ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
Links


Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>