Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
22 mei 2003
*/ ?>

ANWB reikt blauwe vlaggen uit

KERKDRIEL - De ANWB heeft aan twaalf stranden en zesendertig jachthavens een Blauwe Vlag uitgereikt. Dat is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en havens die veilig en schoon zijn. Zes stranden in Noord-Holland en twee in Zuid-Holland krijgen dit jaar geen vlag.

Jaarlijks bezoeken ongeveer vijftien miljoen badgasten de kust van Noord- en Zuid-Holland. Volgens de ANWB is het water op veel stranden vervuild door de ongezuiverde lozing van riool- en afvalwater. De zwemwaterkwaliteit is daar ver beneden de maat, aldus directeur Van Woerkom. De organisatie is voorstander van maatregelen die de kwaliteit van het zeewater waarborgen.

Gezondheidsrisico
Volgens Rijkswaterstaat kan zwemmen in de Noordzee echter geen kwaad. Van een verhoogd gezondheidsrisico is geen sprake, zei een woordvoerder van de Directie Noordzee van Rijkswaterstaat eerder. Volgens hem hanteert de ANWB streefwaarden die minimaal driemaal en een enkele maal zelfs twintigmaal strenger zijn dan de wettelijke normen.

De ANWB stelt daar tegenover dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat zich wel degelijk zorgen maakt over de waterkwaliteit. Een woordvoerder van dat ministerie verklaarde in een reactie dat uit de metingen van Rijkswaterstaat blijkt dat het niet de goede kant opgaat met het Noordzeewater. "In de wet staan geen normen voor de bacterie fecale streptokok. Rijkswaterstaat probeert de problemen te bagatelliseren", aldus de woordvoerder van de ANWB.

Blauwe vlaggen
De Blauwe Vlag is ingesteld door de Foundation for Environmental Education, een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. Dit jaar krijgen in 23 Europese landen ruim 2800 stranden en jachthaven de onderscheiding.

De Hollandse stranden die de vlag dit jaar kwijtraken zijn Huisduinen, Julianadorp aan Zee, Callantsoog, Groote Keeten, Petten, Sint-Maartenszee, 't Gorsje in Goedereede en Noordwijk.

Bron: De Telegraaf

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
Geplaatst door TravelZone om 16:39
*/ ?>
*/ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
Links


Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>