Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
12 mei 2003
*/ ?>

Mogelijk staking in Frankrijk

AMSTERDAM - Het vliegverkeer boven Frankrijk dreigt dinsdag 13 mei ernstig ontregeld te worden door een 24 uur-staking. Ook treinreizigers en reizigers die van het openbaar vervoer in Parijs gebruik willen maken, krijgen mogelijk te maken met vertraging. Het is nog onzeker of de acties daadwerkelijk doorgaan.

De Franse DGAC (Direction Generale de l'Aviation Civile) meldt dat alle dienstregelingen waarschijnlijk tot het minimum zullen worden beperkt, maar het is te vroeg om te zeggen hoeveel vluchten er precies zullen worden geannuleerd. De Thalys rijdt wel volgens schema.

De Franse vakbonden houden rekening met een uitloop van de staking naar woensdag 14 en donderdag 15 mei, maar tot op heden is nog onbekend of de regering het op een akkoord zal gooien met de werknemers.

De oorzaak
De staking betreft een geschil over de pensioenopbouw van werknemers in de publieke sector. De regering heeft het plan om de pensioenregeling van deze sector op een lijn te brengen met die van de private sector. Dit betekent dat leraren, spoorwegmedewerkers en andere werknemers in dienst van de overheid 2,5 jaar langer moeten betalen voor hun pensioenopbouw dan nu het geval is.

De Franse regering wil het systeem omgooien om te voorzien in de pensioendruk die dreigt nu na-oorlogse babyboomers met pensioen gaan.

Bron: De Telegraaf

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Frankrijk - vakantie & reizen naar Frankrijk
 • Camping Frankrijk
 • Geplaatst door TravelZone om 20:03
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>