Meer informatie
MultiGids Beveiliging
*/ ?>

*/ ?>
01 mei 2003
*/ ?>

Canada neemt strengere SARS-maatregelen

TORONTO - Canada neemt strengere maatregelen om de verspreiding van de besmettelijke longaandoening SARS tegen te gaan. Passagiers die op de luchthavens van Toronto en Vancouver aankomen, moeten een vragenformulier over hun gezondheid invullen voordat ze verder mogen. Ook komen er binnenkort infraroodcamera's die controleren of mensen koorts hebben.

De maatregelen komen nadat Wereldgezondheidsorganisatie WHO dinsdag het negatief reisadvies voor de Canadese stad Toronto in verband met SARS had ingetrokken. Dit was onder meer ingesteld vanwege het gebrek aan maatregelen van de Canadese regering. Minister van Volksgezondheid Mc Lellan ligt door haar volgens velen late optreden zwaar onder vuur.

Overigens is er goede hoop dat Canada binnenkort van de WHO-lijst van 'besmette gebieden' kan worden afgehaald, in navolging van Vietnam. Woensdag overleden er weliswaar twee mannen aan SARS, maar er zijn sinds 22 april geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Als dat tot 10 mei wordt volgehouden, zal Canada van de lijst worden afgehaald

Op de eerste dag van de tweedaagse conferentie in Toronto over SARS hebben woensdag honderden deskundigen uit Canada, de Verenigde Staten en Hongkong gepraat over de oorzaak, verspreiding en behandeling van SARS. De meest opvallende uitspraak kwam van de directeur van het Amerikaanse overheidsinstituut voor ziektebestrijding. Stephen Ostroff zei eraan te twijfelen of het bij SARS wel om een variant van het zogenoemde coronavirus gaat. Dit werd tot nu toe aangenomen.

De wetenschappers, epiodemologen en gezondheidsfunctionarissen zijn het er wel over eens dat SARS nog lang niet voorbij is en dat het nog lang kan duren voordat de oorzaak van ziekte helemaal is ontrafeld. Donderdag wordt er verder gepraat in Toronto, dan zullen ook functionarissen van de WHO aanwezig zijn.
 
Bron: De Telegraaf

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Nieuwe reisadviezen tegen SARS
 • Sars zaait paniek in Peking
 • KLM vliegt minder op 'SARS-gebieden'
 • De meest gestele vragen over Sars
 • SARS-besmetting nihil in vliegtuig
 • Sars-vrij Peking viert feest
 • Geplaatst door TravelZone om 20:09
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/reizen//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>